Általánosságban elmondható, hogy a drónos felmérések télen is végezhetők, de bizonyos körülményeknek meg kell felelni ahhoz, hogy biztonságosan és hatékonyan lehessen dolgozni. Ugyanakkor fontos figyelembe venni, hogy a hó, a jég és a köd korlátozhatja a drón által készített felvételek minőségét és pontosságát, és nehezítheti a munkavégzést.

Összességében tehát a téli drónos felmérésekhez is kérhetünk szolgáltatást, de fontos az előzetes konzultáció a szolgáltatóval, hogy meg lehessen határozni a munkavégzés feltételeit és kockázatait.

Repülés hideg időben

Hideg időben az akkumulátor gyorsabban merül, ezért érdemes pótakkumulátorral készülni, illetve érdemes a drónt bekapcsolni és hagyni melegedni pár percig a felszállás előtt. Fontos, hogy a tartalék akkumulátort tartsuk meleg(ebb) helyen, ha pedig sokszor kell dolgoznunk ilyen körülmények között, akkor hasznos lehet egy akkumulátor melegítő beszerzése.

Felmérés havas felület és borús idő mellett

A havas felületek illetve a borult égbolt negatív irányba befolyásolhatja a képek minőségét, így ennek megfelelően módosítsuk a kamera beállítását, például csökkentsük a zársebességet és finomítsunk a fehéregyensúly beállításain.

Repülés ónos esőben, ködben

A hidegben repülés egyik legnagyobb veszélye a jéglerakódás, ezért párás téli időben, ónos szitálás esetén kerüljük a repülést. Ha mégis ködös időben repülünk, ügyeljünk, hogy legyenek megfelelően erős jelzőfényeink. Emellett a sűrű köd riaszthatja a drón akadálykerülő szenzorait, folyamatosan azt jelezve, hogy valami akadály van az eszköz előtt.