Project Description

Kezdőlap » Portfolio » Energetika

Drónok használata az energetikában

Ipari drónok kiválóan alkalmasak diagnosztikai élőkép vagy felvételek rögzítésére, többek között kéményekről, ipari tornyokról, vasszerkezetekről, tetőszerkezetekről , szélturbinákról, csővezetékekről, napelemekről vagy bármilyen ipari elektromos berendezésről.

A drónos felmérés előnyei

Az építőiparhoz hasonlóan az energetikai és közműszektorban is komoly szerepet tölthet be a pilóta nélküli repülő rendszerek felhasználása. A dróntechnológia ugrásszerű fejlődést hoztak ezeken a területeken.

A felsővezetékek, villanyoszlopok, tornyok, szélerőművek és az egyéb magas területek megközelítése jóval egyszerűbb és gyorsabb lehet, mint darus teherautóval, ráadásul mindez az emberi élet veszélyeztetése nélkül oldható meg.

Nem egyszer előfordul, hogy komoly magasságokat, távolságokat kell bejárni a rutinellenőrzést végző, hibát kereső szakembernek. Erre is megoldás lehet e technológia, hiszen egy drón működtetésével megspórolhatjuk az erre szánt időt. Ráadásul nem egyszer már  külön speciális kamera használata nélkül, a hagyományos képek és videók készítésével is megtalálhatjuk a probléma forrását.

Néhány további előny:

  • Pillanatok alatt felmérhető a kár nagy magasságokban is. (pl.: kémények, tetők, hidak, szélturbinák, tornyok, vezetékek, oszlopok…)
  • A drón centiméter pontos egyhelyben lebegésével pontosabb képet kaphatunk a probléma forrásáról.
  • A fotók készítése után, szoftverek segítségével több területen is alkalmazhatók mérések.
  • Ortomozaik és 3D modell készítése.

További szolgáltatási területeink