Kancellár Birtok épületének tetején a csapadékvíz folyásirány és vízgyűjtő mélyedések meghatározása

Az épület lapostető részén több ponton beázás történt. Feladatunk az volt hogy ennek vizsgálatához egy nagyon részletes felbontású tetőtérképet állítsunk elő. Erre a legalkalmasabb a magassági térkép, ami megmutatja a tető felületének magassági viszonyait.

A térkép segítségével kiszűrtük és dokumentáltuk a folyásirányokat és azokat a kritikus részeket, ahol nagyobb mennyiségű víz gyűlik össze. A megrendelő számára a legegyszerűbb értelmezhetőség céjából az ortofotóra rajzoltuk fel az elemzés eredményét.

Váli csapadékvíz elvezetés megvalósulási térkép készítése

Az IMMO-GEO Földmérő, Szolgáltató Bt. megbízásából mértük fel az elkészült árkokat. Véleményük szerint erre a munkaidő lerövidítése céljából a drónos felmérés volt a legalkalmasabb, mivel 3 területrészből álló, összesen nagyjából 1,5 km hosszú nyílt árkot kellett bemérni. A felmérést nagy részletességgel és pontossággal végeztük el.

A pontfelhő felbontása kb. 1cm/pixel, földrajzi pontossága 0,5-1 cm.

A felmérésből készített megvalósulási térképet az Immogeo állította elő.

Lakópark épületeinek tetőfelület felmérése

A feladat épületek tetőfelület hasznos területeinek kiszámítása volt, napelem-telepítési céllal. Ezen kívül meghatároztuk a kémények, tetőn lévő korlátok és egyéb tárgyak méreteit, helyzetét.

A felmérés eredményeként átadott anyagban szerepelt egy nagyfelbontású 2 dimenziós ortomozaik térképkivágat méretekkel felrajzolva, ugyanez a térkép méretek nélkül DWG/DXF formátumban egy 3 dimenziós, tisztított pontfelhő 3 centiméteres pontsűrűséggel DXF formátumban és a tetőről készült légifotók többféle szögből. A felmérés 1,5 centiméteres pontossággal készült.

A megrendelő kérését tiszteletben tartva képeket nem osztunk meg.

Teljes gyárterület légi felmérése

Az előállított részletes ortofotó térkép segítségével dokumentáltuk az egész telephelyen elhelyezkedő készletek fajtáit, mennyiségét, elhelyezkedését, a készletek közötti útvonalakat. Felmértük a gyárépületek alapterületeit és különböző távolságokat mértünk ki a megrendelő igényei szerint. A méréseket geodéziai pontossággal végeztük el.

A megrendelő kérését tiszteletben tartva képeket nem osztunk meg.

430 hektár területfelmérése és térképezése 9 napelempark tervezéséhez

A felmérést 5×5 méteres raszterben kellett elvégezni, amiből egy 3D pontfelhőt és szintvonalakkal ellátott rajzot kellett készíteni DWG/DXF formátumban,
amivel cad szoftverben tovább tudnak dolgozni. Az érintett területeken jelölni kellett a meglévő árkokat, vízállasokat, tereptárgyakat, fás területeket is.

Nyersanyag depók felmérése, UAV alapú térfogat monitoring

Megrendelőnk, egy hazai építőelem gyártó cég volt. Ahol a különböző anyagokból álló depókat kellett felmérni, térfogatukat meghatározni és dokumentálni.

5,5 hektáros terület domborzatának felmérése

A megrendelő a saját otthonuk, gazdaságuk megtervezéséhez kérte a felmérés eredményeit. Ehhez 0.25 m lépésközű szintvonalas térképet és 3D adatokat készítettünk.

Digitális domborzatmodell és felszínmodell készítése természetvédelmi állapotfelmérés és változásvizsgálat céljából

Terület mérete 78 hektár, a felmérés során előállított anyagok:

 • digitális domborzatmodell
 • digitális felszínmodell
 • nagysűrűségű osztályozott 3 dimenziós pontfelhő
 • terepi pontok fél méteres kiosztással
 • szintvonalak
 • nagyfelbontású ortofotó

Drónos földmérés lefűződött holtágrendszer
helyreállításának és kiterjesztésének terveihez

A 32 hektáros terület felmérése automatizált repüléssel történt. A nettó repülési idő körülbelül 4 óra, a földi illesztőpontok kimérésével együtt 8 óra terepi munka volt. Három nap irodai munka után átadásra kerültek:

 • Szintvonalas térképek
 • Pontfelhők 50cm-es szórással
 • 1,7cm/pixel felbontású ortofotók

Tesztfelmérés Dr. Bakó Gáborral, légi távérzékelési szakemberrel, a Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület elnökével.

Telephely területfelmérés

A megrendelés célja a telephely területének pontos felmérése és a területen egyéb mérések végzése volt. Drónnal lerepültük körülbelül fél óra alatt a telephely területét és még aznap átadtuk a területmérési anyagot, mely egy 2cm/pixel felbontású ortomozaik és az azon végzett terület és távolság számítások voltak.

Hitelesített földmérés drón segítségével

Földmérő által hitelesített földmérés Stegena Zsolt ingatlan rendező földmérő mérnökkel együttműködésben

Zöldzóna Plusz Kft. Céges reklámfilm

Drónos telephely felmérés

Telephely felmérés, adatszolgáltatás bővítési tervekhez. Autonóm és manuális repülést kombinálva történt a drón reptetése, a minél pontosabb felmérés érdekében. A terepi felmérés bő 2 óra volt, az utómunka körülbelül másfél nap.

 • Átadásra kerültek: 3D pontfelhők, 3D modellek, digitális felületmodellek, ortomozaikok, telephely területmérés

Mezőgazdasági felmérés drónnal

8,038 hektáros terület felmérése. 427 kép alapján készült a felmérés kb. fél óra alatt autonóm repüléssel.

 • Átadásra kerültek: 3D pontfelhő, ortofotó, a terület pontos mérete, bálák számlálása

Magasfeszültségű oszlopok drónos felmérése

Jelen esetben kárfelmérés volt a cél, nagyfelbontású, kiváló minőségű képeken történő dokumentálással. Körbefotózva az objektumot, kinagyítva az egyes részeket, könnyedén észrevehetők a hibák,sérülések,korrodált részek.

Digitális felületmodell készítés drónnal

Magassági modell, amely magában foglalja a föld felszínét és a rajta lévő összes tárgyat, a növényzetet és építményeket is. Elsősorban térképészeti célú felhasználásra.

 • Paraméterek: kb. 1-1,5 óra terepi munka, 7,78 hektár, 510 kép alapján készült, legalacsonyabb pont: 348m, legmagasabb pont: 463m

Drónos épületfelmérés

Teljes kastélyfelmérés fotogrammetriai módszerrel. Manuális repüléssel történt a felmérés. A terepi munka 2 órát vett igénybe, az utómunka másfél napot.

 • A mintegy 1140 képből készült modellek: 3D pontfelhő, 3D modell

Homlokzat-felmérés drónnal

A modell 368 kép alapján készült fotogrammetriai módszerrel. A terepi felmérés kb. 1 órát vett igénybe, az ezt követő számítógépes utómunka pedig 1 napon belül elkészült

 • Átadásra került adattípusok: 3D pontfelhő, 3D modell, homlokzati ortofotók

Partnereink és akikkel már dolgoztunk: